Szent István Egyetem – Piaci igények felmérése
Szent István Egyetem

A mély interjúkat, elemzéseket, illetve kvalitatív és kvantitatív felméréseket tartalmazó kutatásban arra kerestük a választ, hogy azok a cégek, akik alkalmasak lennének duális vagy kooperatív képzést indítani egy felsőoktatási intézménnyel karöltve, melyik képzési formát választanák, milyen előnyökkel járna számukra az egyetemi együttműködés,- és ha már esetleg indítottak ilyen képzést, akkor milyen tapasztalataik vannak ezzel kapcsolatban, és hogyan tennék még gyümölcsözőbbé az együttműködést.

Törvényi változás lecke:

A törvények ismeret minden munkáltató és munkavállaló közös érdeke. A törvények ismerete segít átláthatóvá tenni a minket megillető jogaink és a munkáltatóink felé gyakorolt kötelességeinket is.

Megvéd minket egy szabálytalan szerződés aláírásától, a fizetetlen túlóráktól, a kizsákmányolástól. Segít minket tájékozódni a munkaórák, szabadságok, bértáblák, béren kívüli juttatások szövevényes erdejében.

Azonban a munka világát szabályozó törvények időről időre változnak. Ezeket a változásokat követi nyomon az illusztrációkkal, gyakorlati példákkal gazdagított tananyagunk. A lecke végén teszttel ellenőrizhetjük saját vagy munkatársaink tudását, ha kíváncsiak vagyunk, hogy mennyit sikerült elsajátítani a tananyagból.