Önismereti tréning

„A munkahely nem a lelki béke, hanem a teljesítmény és a verseny színtere”. Sokan sokféleképpen fogalmazzuk meg ezt a kijelentést, de a lényege és tartalma ugyanaz. A munkahelyünkön hajlamosak vagyunk a külsőségekre koncentrálni, mint a karrier, előre lépési lehetőség, feladatok, célok stb., de mindeközben elfeledkezünk önmagunkról. Elfelejtünk vagy vagy éppen nem tudunk örülni az eredményeinknek, sikerességünk ellenére nem érezzük jól magunkat a bőrünkbe és idővel a teljesítményünk is elkezd csökkeni.

Mit nyerhet a vállalat az önismereti tréninggel?
  • dolgozói munkahelyi elégedettség növekedése
  • fluktuáció, hiányzások csökkenése
  • összetartóbb, magas bizalomfokú csapat
  • személyközi konfliktusok minimalizálása
  • jobb munkahelyi atmoszféra
  • problémamegoldó képesség növekedése
Önismeretünkre hatnak egyrészt a környezetünkből érkező visszajelzések, másrészt saját magunkról gyűjtött tapasztalások, megfigyelések. Az önmagunkról kialakított kép, az új felfedezések által folyamatosan formálódik. Minél jobban ismerjük magunkat, annál elégedettebek leszünk. Vállalati környezetben önmagunk magas szintű ismerete életünk számtalan kognitív és affektív tényezőjére hatást gyakorol.

Az elégedettség és kiegyensúlyozottság magával hozza a magas szintű stressztűrést, a konstruktív konfliktuskezelést, mindezek együttes hatása pedig egyenletes teljesítményt applikál. Annak ellenére, hogy a cégek többsége úgy véli a munkahelyi környezetben nincs helye az önismeretnek, a fenti érvek és évek kutatási eredményei bizonyítják az ellenkezőjét. Egy profitábilis vagy éppen piacvezetésre törő vállalat sikerességének kulcsa az önmagát jól ismerő humánerőforrás.