Tesztek és kiválasztás

Objektív és hatékony kiválasztás

Tesztek és kiválasztás – A tehetséges munkaerő megtalálása kulcsfontosságú minden szektorban. A hagyományos toborzási módszerek, mint az önéletrajzok és az interjúk, nem mindig adnak teljes képet a jelöltek képességeiről és alkalmasságáról. A HRsiker innovatív toborzási tesztjei objektív és megbízható betekintést nyújtanak a jelöltek kemény és puha készségeibe, segítve a cégeknek a legmegfelelőbb tehetségek azonosításában.

tesztek és kiválasztás

Tesztek és kiválasztás

Mik azok a felvételi tesztek?

A felvételi tesztek olyan eszközök, amelyeket a munkáltatók a toborzási folyamat során használnak a jelöltek képességeinek és alkalmasságának mérésére. A felvételi tesztek egyre népszerűbb eszközévé válnak a toborzási folyamatnak, amellyel a munkáltatók objektíven és szisztematikusan mérhetik a jelöltek alkalmasságát a pozícióra. A tesztek célja, hogy a munkáltatók megalapozott döntést hozhassanak a felvételekről, és elkerülhessék a rossz választásból eredő költségeket. 

A tesztek számszerűsíthető bizonyítékokat szolgáltatnak a jelöltek képességeiről, erősségeiről, gyengeségeiről és jellemzőiről. Ez segít a toborzóknak a releváns tényezők objektív értékelésében, összhangban a munkaköri specifikációkkal és a pozíció követelményeivel. A tesztek önmagukban nem elegendőek a felvételi döntés meghozatalához, de értékes betekintést nyújtanak a jelöltekről, és hasznos kiegészítői a toborzási stratégiának. 

Miért van szükség felvételi tesztekre?

01

Számszerűsíthető adatokat szolgáltatnak a jelöltek képességeiről és készségeiről, csökkentve a szubjektív befolyást.

02

Kiküszöbölik a tudattalan elfogultságot, és egyenlő esélyt biztosítanak minden jelöltnek.

03

Hatékonyabbá teszik a toborzási folyamatot, és gyorsabban azonosítják a legmegfelelőbb jelölteket.

04

Csökkentik a téves felvételek kockázatát, és javítják a munkaerő-megtartást.

05

Hozzájárulnak a hatékonyabb csapatépítéshez és a jobb szervezeti kultúra kialakításához.

A munkavállalók kiválasztása során széles körű teszteket alkalmazunk, hogy pontosan felmérjük a jelöltek képességeit, készségeit és személyiségüket.

Tesztek és kiválasztás célok

A felvételi tesztjeink alapvető célja, hogy feltérképezzék a jelöltek képességeit és teljesítményét a munkahelyen. Ezáltal a tesztek és kiválasztás folyamatok segítenek a munkáltatónak megalapozott döntést hozni, melynek eredményeképpen a legmegfelelőbb személyt választják ki a pozícióra.

Specifikus készségek és ismeretek mérésére szolgálnak.
Például értékesítői pozíció esetében szituációs tesztek segítenek megítélni, hogyan kezelik a nehéz ügyféllel való helyzeteket.

Általános szakterületi ismereteket mérnek.
Például marketinges pozíció esetében kvízekkel mérhetjük a jelöltek marketingfogalmakban és -stratégiákban való jártasságát.

A jelölt személyiségének, preferenciáinak és értékeinek feltárására szolgálnak. Segítenek az illeszkedés, csapatmunka-képesség és stressztűrés felmérésében.

Általános kognitív képességek mérésére szolgálnak.
Felmérésre kerül a problémamegoldó képesség, tanulékonyság és logikus gondolkodás.

Specifikus kognitív képességek mérésére szolgálnak, mint például memória, figyelem, koncentráció és térbeli gondolkodás.

Hipotetikus munkahelyi helyzetekre adott reakciókat mérnek. Felmérésre kerül a problémamegoldó képesség, döntéshozatal és kommunikációs készség.

Valós munkahelyi feladatok elvégzésének képességét mérik. Például ügyfélszolgálati pozícióban telefonos feladatokkal való megbirkózást vizsgálják.

A szisztematikus megközelítésnek köszönhetően a toborzóknak lehetősége nyílik a releváns tényezők alapos értékelésére, figyelembe véve a munkaköri specifikációkat és a szerep követelményeit. Ezáltal az alkalmazás előtti tesztelés időt takarít meg, és minimalizálja annak kockázatát, hogy rossz személyt válasszanak ki a pozícióba.

Ez azért is fontos, mert a felvételi hibák nemcsak költségesek, de akár károsak is lehetnek a szervezet számára. A toborzási tesztek megbízható alternatívát kínálnak, amelyek segítenek minimalizálni ezen kockázatokat.

A vállalatok egyre inkább értékelik a toborzási teszteket, mint objektív és hatékony eszközt a potenciális jelöltek alkalmasságának mérésére.

Tesztek és kiválasztás - 02 kép

Fontos megjegyezni, hogy a munkavállalói tesztek és kiválasztás folyamatok csak egy eszköz a jelöltek kiválasztásában. A toborzóknak a tesztek eredményeit a jelölt önéletrajzával, a motivációs levelével és az interjú során szerzett tapasztalatokkal együtt kell értékelniük.

Miért válasszon minket?

A felvételi tesztek és kiválasztás folyamatok időt takarítanak meg a toborzóknak azáltal, hogy kiszűrik a nem megfelelő jelölteket, és a legmegfelelőbbekre összpontosítanak. Ezzel csökkentik a téves felvétel kockázatát, ami jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a szervezet számára.

tesztkitoltes tobb jelentkezo

Mit tehetünk Önért?

Ha igénybe kívánja venni szakértő munkatársaink segítségét, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot! Büszkék vagyunk arra, hogy tapasztalt és képzett csapatunk áll rendelkezésére, hogy megoldást találjon minden problémájára vagy kihívására. Legyen szó önéletrajz készítésről, tanácsadásról vagy egyedi projektek megvalósításáról, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.
Ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba még ma, és induljunk el együtt a siker felé vezető úton!