cv minta hatter

Munkatársak fejlesztése a koronavírus idején

Munkatársak fejlesztése

Az online tanulási lehetőségek, e-learning képzések 2020-ban jobban fókuszba kerültek, mint valaha. A munkatársak fejlesztése, továbbképzése ugyanis a járvány idején is kiemelten fontos, de milyen lehetőségek vannak? Cikkünkben erről adunk útmutatást.

Átállás az online fejlesztésre

Hazánkban is felütötte fejét a koronavírus járvány második hulláma, ami a HR menedzsment számára ismét feladatokat képez. A belsős képzések és dolgozói fejlesztések nagyrészt online is megoldhatók, ezek megoldása azonban vállalatonként különböző lehet. A HR-esek feladata felkészíteni a munkavállalókat a lehetőségeikről, megválaszolni a felmerülő kérdéseket, ezért első lépésként maga a menedzsment kell, hogy megismerje a platformokat és a folyamatokat.

Érdemes lehet szakmai továbbképzéseket indítani a megfelelő szakemberek bevonásával például Zoom vagy Skype videós platformokon keresztül. Ugyanakkor a nyelvtanulás fejlesztése is megoldható online, vagy egy új készség, például a prezentációkészítés és elsajátítható az internet segítségével.

Munkatársak fejlesztése – Mi az e-learning?

A Statisztikai Szemle című folyóirat 98. évfolyamában 7. számában megjelent, Hargitai Dávid Máté, Sasné Grósz Annamária és Veres Zoltán által írt, „Hagyományos és online tanulási preferenciák a felsőoktatásban – A COVID-járvány kihívási” című tanulmány foglalkozik az online tanulás fogalmával.

Számítógépekkel segített oktatás már 1975-től történt külföldön, e-learningről pedig 1995-től beszélhetünk, írják. Sokan viszont nem tudják, hogy 2005-től és a közösségi médiák térnyerésétől fogva létezik az m-learning, ami interaktív távoktatást, online oktatásszervezési rendszereket, közösségi hálózati megoldásokat és vezeték nélküli eszközök alkalmazását jelenti, olvasható a tanulmányban.

Munkatársak fejlesztése

Munkatársak fejlesztése – Online tanulási lehetőségek

Ma már számos lehetőség áll rendelkezésre az online képzések tekintetében.

HRsiker e-learning szolgáltatása hatékony a hagyományos, cégen belüli oktatás digitalizálásában. Az értékesítés, a marketing, a piackutatás, a nyelvtanulás, a vállalati etikett, a jog, a minőségbiztosítás, a pénzügy, a munkavédelem és a vállalati kommunikáció területén is kínál változatos és folyamatosan bővülő tananyagokat. Kérésre további tematikus kurzusok is indulhatnak, eziránt bővebben weboldalunkon lehet érdeklődni.

A HR menedzsment akár rövidebb továbbképzésre is buzdíthatja a dolgozókat, szerencsére erre is van lehetőség online formában. Mivel jövőre átalakul az OKJ-képzés, érdemes még idén elkezdeni egy-egy specifikus kurzust, gyorstalpalót. A tanfolyam.hu oldalon böngészni lehet a felnőttképzések között, ahol több mint 110 tanfolyam várja az érdeklődőket. Különböző képzőközpontok, mint például az Alfa Kapos, a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont, és az Oktáv Továbbképző Központ Zrt. és széles kínálatot mutat fel.

tanfolyamokj.hu felmérése szerint sokan keresik az olcsó, de gyorsan elsajátítható kurzusokat is – ezek a munkatársi továbbképzésben is megjelenhetnek. Ide sorolható többek között a targoncavezető, a marketinges, a gyorsolvasás, a WordPress, az elsősegélynyújtás és a 3D nyomtatás tanfolyam is.

Angol tudással természetesen megsokszorozódik a lehetőségek száma, még könyebb a munkatársak fejlesztése. A platformok közül kiemelendő a Udemy, ahol 13 ezer kurzus végezhető, jelenleg 13 Euróért kurzusonként, de számos akció és olcsóbb tanfolyam is megtalálható. A csatlakozott tanulók száma alapján a legnépszerűbb itt irodai kategóriában az Office programok használatát oktató, memóriaerősítő, valamint a különböző online marketinges képzések. Érdemes böngészni az Alison és a Coursera oldalakat is, ahol a businesstől és művészeteken át számos lehetőséget kínálnak a tanulásra.

Érdekesnek találtad a cikkünket?

Osszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!