Mit olvassunk HR-esként a karácsonyi szünetben?

Mit olvassunk HR-esként a karácsonyi szünetben?

Bár hó még nincs de a karácsony már a küszöbön van. Ilyenkor jó bekuckózni néhány jó könyvvel. Tudtad, hogy szakmai könyvként is van néhány izgalmas ami kiállta az idő próbáját és ma is ugyanolyan aktuális és tanulságos mint első megjelenésükkor. A teljesség igénye nélkül egy jó forró csokoládé mellé most ezeket javasoljuk neked:

„Az egyperces menedzser” (The One Minute Manager), Ken Blanchard és Spencer Johnson

„Az egyperces menedzser” egy klasszikus HR-könyv, amely világszerte több millió példányban kelt el. Arra a gondolatra összpontosít, hogy az emberek hatékony vezetéséhez egyensúlyra van szükség a keménység és az együttérzés között. A könyv az emberek irányításának gyakorlati megközelítését mutatja be, amely három egyszerű alapelvre épül: célok kitűzése, az elért eredmények dicsérete és szükség esetén a viselkedés átirányítása. Gyors olvasmány amely felbecsülhetetlen értékű betekintést nyújt a vezetés művészetébe.

Jim Collins „Good to Great” című könyve

A „Good to Great” kötelező olvasmány mindenkinek, aki sikeres szervezetet szeretne építeni. Collins kutatásai a jóból nagyszerűvé vált vállalatok jellemzőiről egyszerre inspirálóak és tanulságosak. A könyv keretet kínál a nagyteljesítményű szervezet létrehozásához, beleértve a megfelelő emberek azonosítását és ápolását, az alapvető értékekre való összpontosítást és a fegyelem kultúrájának fenntartását. Lenyűgöző olvasmány, amely gyakorlati tanácsokkal szolgál minden olyan HR-szakember számára aki valódi hatást szeretne elérni.

„A csapat öt működési zavara” (The Five Dysfunctions of a Team) Patrick Lencioni

A „The Five Dysfunctions of a Team” (A csapat öt működési zavarai) egy rendkívül gyakorlatias útmutató a nagy teljesítményű csapat létrehozásához. Lencioni modellje felvázolja azt az öt gyakori működési zavart, amelyek alááshatják a csapat teljesítményét: a bizalom hiánya, a konfliktusoktól való félelem, az elkötelezettség hiánya, az elszámoltathatóság elkerülése és az eredményekre való figyelmetlenség. A könyv megvalósítható tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan lehet ezeket a működési zavarokat azonosítani és kezelni és így útitervet kínál az összetartó és hatékony csapat felépítéséhez.

„Meghatározó beszélgetések” (Crucial Conversations) – Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan és Al Switzler.

A „Döntő fontosságú beszélgetések” alapvető útmutató a nehéz beszélgetések hatékony lefolytatásához. A könyv keretet nyújt a nagy horderejű beszélgetések irányításához, beleértve azt is, hogyan maradjunk fókuszban, hogyan kerüljük el a védekezést és hogyan kezeljük az érzelmeket. A szerzők gyakorlati tanácsokat is adnak arra vonatkozóan, hogyan teremtsünk biztonságos környezetet a párbeszédhez, hogyan építsük ki a kölcsönös tiszteletet és hogyan érjünk el pozitív eredményeket. A könyv kötelező olvasmány minden HR-szakember számára, aki fejleszteni szeretné kommunikációs készségeit.

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A HRskier csapata

Érdekesnek találtad a cikkünket?

Osszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!